BMI | Kosi Krovovi
15040
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15040,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

VRHUNSKA STRUČNOST
ZA SISTEME KOSIH KROVOVA

Gotovo čitav jedan vijek bavimo se proizvodnjom sistema kosih krovova, a naša stručnost, razvijana tokom ovog ni malo kratkog vremenskog perioda, u svim koracima proizvodnog procesa, čini nas značajnim proizvođačem krovova.

 

Mi smo jedan od rijetkih proizvođača koji nudi kako širok asortiman betonskih i kermičkih crijepova za kose krovove, uz izbor laganih i ekoloških varijanti, tako i komplementarne krovne komponente dizajnirane da odgovore na različite funkcionalne aspekte krovne konstrukcije.

 

Krovni sistemi BMI Grupe su dizajnirani i testirani da se savršeno dopunjuju tako da sa sigurnošću možemo da pronudimo potpuno rješenje za svaku vrstu konstrukcije.

Naši krovni crijepovi

Naši betonski crepovi su savršeni izbor za vlasnike kuća kojima je sigurnost na prvom mjestu. One su izuzetno robusne, čvrste i pouzdan su partner u kontroli troškova. Od doma za jednu porodicu do moderne vile, oni predstavljaju pouzdano, dugotrajno rješenje konstantno visokog kvaliteta.

Kosi krovovi - crep

Neki od prvih betonskih crijepova, proizvedenih još 1844. godine u fabrici cementa u Štaudahu u Nemačkoj, još uvijek se nalaze na krovovima.

 

Oni koji koriste naše keramičke crijepove, biraju građevinski materijal sa dugom tradicijom. Principi proizvodnje se nisu promjenili hiljadama godina: vađenje prirodne gline, oblikovanje repa i zagrijevanje u peći na 1000 stepeni Celzijusa. Lokalna sirovina daje proizvodu poseban šarm, zrači toplinom i sigurnošću. Naši crijepovi pretvaraju kuću u dom. Evolucija jedne od najstarijih sirovina na svetu do modernog i savremenog građevinskog materijala, najbolji je pokazatelj raznolikosti primjene i potencijala keramičkih crijepova.

Naši lagani metalni crijepovi imaju jezgro od pocinkovanog čelika sa višeslojnim zaštitnim premazom i zrnastom završnom obradom. Oni su kombinacija izuzetne izdržljivosti i prednosti kao što su brzo postavljanje, lako održavanje i veoma efikasna logistika.

 

Decra crepovi su svoj kvalitet pokazali na mnogim novoizgrađenim i rekonstruisanim objektima. Upotreba kako u javnom, tako i u privatnom sektoru podrazumjeva stambene, industrijske, maloprodajne, poslovne, obrazovne, zdravstvene, modularne, rekreativne i sigurnosne objekte. Oni su pokazali svoju postojanost i pouzdanost u svim vrstama uslova, od kanadskih temperatura ispod nule i jakih vjetrova do vrućeg, vlažnog i slanog vazduha Maldiva. Decra crepovi se proizvode na četiri kontinenta i prodaju u više od 70 zemalja.

Kompletni, integrisani krovni sistemi

Savremeni krov treba da pruži više od obične zaštite od vode, a ceo sistem krovne konstrukcije treba da predstavlja više od zbira dijelova koji ga čine. Prednosti pojedinačnih komponenti su veće kada se sagledaju u kontekstu jednog sistema. Izolacija visokih performansi zajedno sa podslojevima ,,koji dišu’’, našim infracrvenim reflektujućim panelima i fotonaponskim sistemima, pružaju veliki potencijal za uštedu energije. Pravi odabir crijepa u kombinaciji sa odgovarajućim pričvršćivačima i komponentama za sneg i bezbednost, odoljeva i najlošijim vremenskim uslovima.

integrisani sistemi kosih krovova

Održiva, efikasna solarna energija

Kao vodeći proizvođač kompletnih krovnih sistema, BMI Grupa nudi moćne krovne integrisane PV sisteme koji su više od zbira njihovih pojedinačnih delova: fotonaponski (PV) i solarno termički krovni paneli visokih performansi i odgovarajuće komponente, kao i odlična usluga čine jedan kompletan sistem.

 

Partneri smo vodećeg proizvođača solarnih modula tako da naša rješenja u konstrukciji krova i na krovu predstavljaju kombinaciju najvišeg kvaliteta, funkcionalnosti i dizajna.

BMI Grupa nudi moćne krovne integrisane PV sisteme koji predstavljaju apsolutni sklad. Oni su sklop visoke performanse i estetike sa maksimalnom efikasnošću. Zahvaljujući specijalnim podstrukturama, naš PV premium sistem predstavlja dugotrajno i sigurno rešenje za krovne konstrukcije. Zbog svoje izuzetne integracije, koristeći PV module umesto crepova, pogodan je za upotrebu zajedno sa svim uobičajenim modelima crepova i pruža izvrsno estetsko rešenje.

 

Novi visokokvalitetni pločasti kolektori poboljšane efikasnosti i optimizovanog dizajna su osnovni element naših kompletnih solarno termičkih rešenja. Karakteriše ih ekstremna otpornost na vremenske uslove i visoka ušteda – čak i u zimskom periodu.

kosi krovovi sa malim nagibomArhitektonski niski krovovi

Kretanja u arhitektonskom dizajnu oblikovala su potrebu za ravnim krovovima koji obično nisu podobni za tradicionalne crepove. Kako bi odgovorili ovom izazovu, naši inženjeri su razvili posebne betonske crepove i novu generaciju krovnih dodataka za krovne kosine manje od 15 stepeni – bez kompromisa u pogledu čvrstoće ili estetike.

Savremeni krov treba da pruži više od obične zaštite od vode, a ceo sistem krovne konstrukcije treba da predstavlja više od zbira dijelova koji ga čine. Prednosti pojedinačnih komponenti su veće kada se sagledaju u kontekstu jednog sistema. Izolacija visokih performansi zajedno sa podslojevima ,,koji dišu’’, našim infracrvenim reflektujućim panelima i fotonaponskim sistemima, pružaju veliki potencijal za uštedu energije. Pravi odabir crijepa u kombinaciji sa odgovarajućim pričvršćivačima i komponentama za sneg i bezbednost, odoljeva i najlošijim vremenskim uslovima.

Napredna tehnologija laganog crijepa

Sa Aerlox-om, eksperti BMI Grupe su razvili novi tip betonskog crijepa. Izuzetno napredna receptura i inovativna fizička struktura omogućavaju mu da bude i do 40% lakši od tradicionalnog crijepa, a da pri tom zadrži sve važne prednosti, na prvom mjestu postojanost. Ovo je sjajna vijest za vlasnike kuća koji razmišljaju o zameni starih krovova sa slabijim krovnim konstrukcijama koje ne mogu nositi težinu tradicionalnih crepova. Po prvi put im se pruža mogućnost da pokriju svoje krovove ,,pravim” crepovima. Niža ukupna težina Aerlox crijepova takođe ima potencijal da redukuje tipične zdravstvene probleme u krovnom sektoru koji nastaju usljed učestalog podizanja opterećenja.

Inovacija za hladne krovove

Protegon je budućnost tehnologije izrade betonskih keramičkih crijepova. Posebni pigmenti na površini čine da ovi crijepovi reflektuju 300% više infracrvenih zraka od tradicionalnih krovnih crijepova. Krov ostaje hladniji i hladi vazduh oko sebe. Donja strana Protegon crijepa može da bude i do 10°C hladnija što vodi ka poboljšanju kvaliteta vazduha u životnom prostoru. Protegon ima visoku zaštitu od korozije i u velikoj je mjeri zaštićen od mahovne i algi. Svaka od ovih karakteristika je sama po sebi posebna. Ujedinjene u jednom krovnom crepu čine ga izvanrednim.